Neal’s Yard ligger gömt i en labyrint av smågator och är ett smultronställe som man inte bör missa på sin promenad i Covent Garden. Här kommer ett promenadförslag som går både dit och till andra trevliga ställen där omkring.

|Förmiddag

Börja dagen med att ta tunnelbanan till Leicester Square och gå uppför närliggande Monmouth Street. Följ den ljuvliga doften av nyrostat kaffe som leder dig till Monmouth Coffee Company där du kan dricka kaffe och äta bakverk. Fortsätt på Monmouth Street tills du når den lilla ingången till Neal’s Yard.

Neal´s Yard London

Grönska på Neal’s Yard

 

Det här är en vacker och färgstark enklav med målade butiksfasader, prunkande blomlådor och oljefat och kaskader av växter som hänger ut över de gamla tegelväggarna. I det här lilla hörnet av London finns alter­nativterapier som kinesisk medicin, akupunktur och olika slags massage. Besök Neal’s Yard Remedies och botanisera bland deras naturkurer och skönhetsprodukter.

Neals Yards Remedies

Örter på rad på Neal’s Yard Remedies

 

Lämna Neal’s Yard från utgången på andra sidan, och sväng åt höger för att provsmaka brittiska ostar på Neal’s Yard Dairy på Shorts Gardens. Fortsätt sedan med butikerna på Earlham Street. Besök Covent Garden Piazza för att lyssna på gatumusikanterna utanför Inigo Jones eleganta St Paul’s Church. Ta en titt i kyrkan innan du äter lunch på charmiga franska Brasserie Blanc.

neals yard dairy

Små och väldigt stora brittiska ostar på Neal’s Yard Dairy

 

|Eftermiddag

Titta in på Benjamin Pollock’s Toyshop innan du lämnar ­piazzan. Butiken öppnades på 1880-talet av Benjamin Pollock, som tillverkade leksaksteatrar, och nu är den en skattkammare med presenter med teatertema och gammaldags leksaker, även teatrar, både för barn och för vuxna samlare. Här finns marionetter och handdockor, speldosor och klippdockor.

Pollock's toystore, Covent Garden, London

Gammaldags pappersteatrar på Benjamin Pollock’s Toyshop

 

Följ sedan Russell Street och Wellington Street till Strand. Korsa gatan och ta vänster in till Somerset House, och Courtauld Gallery. Inled besöket med att se samlingen av im­pressionist- och postimpressio­nistmålningar. Ta en paus vid fontänerna på ­gården eller på ett av museets kaféer innan du fortsätter till Embank­ment Galleries vid floden, med utställningar med samtidskonst, modern formgivning, mode, arkitektur och fotografi. För mer samtids­konst, lämna Somerset House och promenera längs med Strand till Strand Gallery, på 32 John Adam Street.