I mitten av 1800-talet skrev Brooklynbaserade poeten Walt Whitman många av sina dikter på Coney Island, som på den tiden bara var ett stycke otämjd atlantkust. På 1920-talet hade Coney Island börjat marknadsföra sig som ”världens största lekpark”, med tre stora nöjesfält som bjöd på nervkittlande attraktioner. År 1920 drogs tunnelbanan hit, och tack vare strandpromenaden från 1921 lyckades Coney Island behålla sin popularitet även under depressionsåren.

New York Aquarium. Pingviner, sjölejon, sälar, tigerhaj och utter är ett urval av de över 350 olika arter som kan skådas på akvariet. Akvariet är en av de främsta sevärdheterna på Coney Island.

Coney Island-museet är också värt ett besök. Här finns minnessaker, souvenirer och reliker från gamla åkattraktioner.

Både akvariet och museet tar inträde.

Förnyelse och upprustning

Coney Island håller på att genomgå en moderniseringsprocess, till många lokalbors stora förtret – det finns en oro att områdets unika särprägel kommer att gå förlorad. Strandpromenaden bjuder i alla fall fortfarande på härlig utsikt över havet, och den gamla bergochdalbanan Cyclone i trä är klassad som en av stadens officiella sevärdheter. Paraden ”Mermaid Parade” i juni varje år är ett stort evenemang.